Mijn naam is Kelly van Gent

 

Ik ben geboren in 1977 en al vanaf mijn vijfde jaar helemaal verslingerd aan paarden. Mijn kilometers heb ik mogen maken in vele facetten van de paardensport; voltigeren, dressuur (regulier en aansluitend klassiek), dameszadel rijden, springen, samengestelde wedstrijdsport, mennen, TREC en  Working Equitation.

Natuurlijk kon een solide opleiding van het “oude” Deurne niet uitblijven. Een gedegen opleiding waarbij ik  van veel verschillende topstallen heb mogen leren! Bij Timeless Art of Riding, een mooie brede opleiding van Marion Alblas heb ik alle modules met goed gevolg afgelegd en nog steeds is er een fijne samenwerking met Marion. Ook het stuk Centered Riding heb ik meegenomen in mijn ontwikkeling als instructeur en ruiter. Dankzij mijn brede interesse heb ik in de afgelopen jaren mogen werken met en leren van ervaringsdeskundigen zoals Wout Jan van der Schans, Alice Naber-Lozeman, Bent Branderup, Marius Schneider, Nuno Jose Rodrigues Avelar en vele anderen.

 

Ook als het gaat om voeding, gezondheid en het complete plaatje met betrekking tot Paarden Welzijn is mijn interesse groot en zorg ik dat ik op de hoogte blijf omtrent de nieuwste ontwikkelingen. Zo hoop ik op de allerbeste wijze voor mijn paarden te kunnen zorgen. Zorgen dat het echte Happy Athletes  zijn. Want mijn paarden zijn mijn grootste leermeesters geweest. Niet altijd de gemakkelijkste wegen of meest voor de hand liggende rassen, maar wel echte kanjers! Op dit moment is mijn draver Unicum 16 en ondanks zijn ataxie volledig in training en happy. Mijn Lipizzaner hengst Jochem is met zijn 24 jaar in top conditie. Hij heeft in 2016 op Pferd International in München (waar hij nog in de hoogste klasse deelnam) afscheid genomen van zijn Working Equitation wedstrijd carrière. Mijn Kladruber hengst Siglavi die blind is aan zijn ene oog en slechtziend aan het andere, breng ik naast de Working Equitation ook in de dressuur uit. En, last but not least, onze zelf gefokte Jocko (Tinker x Arabier) die na een lange blessure periode volledig gerevalideerd is en zijn Internationale carrière, tegen elke verwachting van een ieder in, weer op heeft gepakt. Vier totaal verschillende paarden, met elk hun eigen karakter, bouw en aandachtspunten. Fantastische vrienden die elke dag weer het uiterste van mij vragen als het gaat om welzijn, gezondheid en training. Maar vooral paarden die mij een enorm dankbaar mens maken. Dankbaar dat ik van mijn passie mijn werk heb mogen maken, en een ieder die daarom vraagt mag ondersteunen.