Maandelijks ontmoeten wij elkaar tijdens de trainingsdagen. De trainingsdagen vinden plaats door het hele land en zijn openbaar voor een ieder die deel wilt (gaan) nemen aan het programma van het Jeugd Stimulering Plan. Naast de trainingen op en met het paard en de persoonlijke coaching ontvangen jullie ook theorie en praktijklessen van verschillende gastdocenten.

Deze gastdocenten zijn veelal specialisten vanuit de praktijk, zij hebben jarenlange ervaring in het werken met en trainen van paarden. Door hun kennis met jullie te delen dragen zij actief bij aan jullie ontwikkeling als (top-)sporters!

 

Diana Hilhorst

Workshop “Door het oog van de jury”

Als jurylid en moeder van jeugdruiter Danique vind ik het fantastisch om mij voor de ruiters van het JSP in te mogen zetten. Door middel van proefgerichte workshops en video beelden hoop ik een ieder met tips en adviezen een duidelijk beeld te geven met wat de jury wil zien op de wedstrijden en hoe je je samen met je paard het beste kunt presenteren.

Petra de Wit

Workshop “Paard & Gezondheid" en “Ruiter fit aan de start"

Als natuurgeneeskundig arts houd ik mij bezig met het complete plaatje als je praat over gezondheid. Ik vind het fantastisch dat ik ruiters en hun paarden hierin mag onderwijzen en verheug mij dan ook enorm op de workshops die ik voor jullie mag geven. Met, soms eenvoudige, adviezen en meer kennis over jouw paard en jezelf wil ik graag een stukje extra toevoegen aan jullie training.

Martin van Dungen

Workshop “Totaal management"

Vanuit onze praktijk Equine Health Care® werken we met het credo: ‘Een gezond paard – onze uitdaging!’ We kijken niet alleen vanuit onze eigen vakgebieden naar het paard, maar probeer alle omgevingsfactoren die het functioneren van het paard beïnvloeden erbij te betrekken. Jemoet dan denken aan het gebit, het zadel, de hoeven, het voer en natuurlijk de ruiter. Ofwel, aan het totale management. Daarvan wil ik jullie graag een stukje mee geven tijdens een workshop speciaal voor het JSP.

Hilde Klaassen

Workshop “Imago & Identiteit”

Als Marketing en Communicatie adviseur denk ik iets bij te dragen jullie persoonlijke presentatie. Waarschijnlijk ben je heel  serieus bezig met hoe je paard presteert en zich presenteert tijdens een wedstrijd. Maar sta je ook stil bij hoe jij overkomt?  Bij collega ruiters,  de jury, maar ook bij een journalist of bij een (mogelijke) sponsor? Ik kijk er naar uit om dit samen te onderzoeken en jullie tips en adviezen te geven.

Marloes van der Dam

Workshop "Paarden massage"

Als Bewegingstherapeute behandel ik veel sportpaarden. Het JSP vind ik een fantastisch initiatief omdat ik geloof dat daar de jeugd onze toekomst is, we daar ook ons hard moeten maken om kennis en ervaringen aan te delen. Veel jongeren voelen hun paard feilloos aan en hebben door de bijzondere band een natuurlijk talent als het gaat om het voelen van afwijkingen in de spieren of de bewegingsafloop. Ik geef veel cursussen en workshops door het hele land en kijk er enorm naar uit om een speciale workshop voor jullie te organiseren. 

Frans Arts

Dierenarts (FEI/KNHS/NRSV)

Frans Arts is dierenarts met grote passie voor sport en bewegen. Afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht, is hij vanaf 1979 als paardenarts werkzaam.

Frans is begonnen in 1979 bij Zangersheide en in november 1987 zijn Paardenkliniek Schouwveld gestart in Zeeland( N-BR) waarhij nog dagelijks werkzaam is. Gespecialiseerd in sportpaarden, met grote interesse voor orthopedie, aankoopkeuringen, luchtwegaandoeningen en andere aan de sport gerelateerde aandoeningen is hij daarnaast al jaren werkzaam voor de FEI als 4 sterren Endurance veterinair (al vanaf 1984!)